Слънчев празник за Анастас Георгиев Караиванов от село Обнова беше рожденият му ден – 100 годишния  юбилей на 10 юни .

Кметът на Община Левски Любка Александрова изрази радостта си, че празнува заедно с един достоен мъж 100 годишния му юбилей. Поздрави дядо Анастас и поднесе подаръци с пожелание да е жив и здрав още дълги години ,да посреща гости и да ни е полезен с  мъдростта си.

Кметът на село Обнова Анелия Николова прочете специален поздравителен адрес с признателност и пожелание от сърце  за здраве и благоденствие, да помни дълго този ден  и живее в радост и светлина . От името на кметството в село Обнова , дядо Анастас получи и подаръци .

Петя Станчева,  ръководител на проект „Грижа в дома“,  поздрави своя 100-годишен потребител Анастас Георгиев Караиванов по случай празника. Поднесе му скромен подарък с пожелание за още дълги години крепко здраве.

Дядо Анастас има двама сина и се  радва на 3 внука и 3 правнука. На своя юбилеен рожден ден той посрещна  много близки и приятели , а хубавият концерт от старите градски и народни песни прибави градус към празничното настроение .

„Още дълги години да си до нас да ни съветваш, да ни разказваш стари спомени и случки ,защото ги помниш всички, да сме живи и здрави …” пожела още кметът на село Обнова Анелия Николова.