В 7 часа започна изборния ден, днес избираме народни представители в 49-ото Народно събрание. 

Във всички 263 секционна избирателна комисия  в Ловешка област изборният ден започна нормално, съобщи за ЗЕТРА председателят на Районната избирателна комисия Валентина Недялкова. Постъпили са сигнали за проблеми в някои секции с параваните за гласуване, тъй като няма инстукция как точно трябва да бъдат построени и как да изглеждат. Представители на РИК обхождат секциите, за да проверят как протича изборният процес. Избирателната активност ще се съобщава два пъти в изборния ден – по обед и в късния следобед. Данните ще съобщаваме, веднага, след подаването им от РИК.

На днешните парламентарни избори с право на глас в Ловешка област са 116 408 избиратели, а в община Ловеч – 42 235. Те ще избират четирима народни представители, броят им беше намален с един след последното преброяване на населението.

Общо кандидатите за депутатско място от Ловешка област са 120, от които 33 са жени, а 87 – мъже. Регистрирани са 22 листи – 14 на политически партии, седем на коалиции и една на инициативен комитет.

Седем са пълните листи с по осем кандидат-депутати, една партия е издигнала само по един кандидат за народен представител. Най-възрастният кандидат от 11-и МИР е на 75 години, а най-младият – на 23.

В областта четири подвижни секции са предназначени за гласуване на хора с увреждания – в Ловеч, Тетевен, Троян и Угърчин. 

За реда и спокойствието в изборния ден  се грижат над 400 служители на МВР.