РЗИ-Ловеч информира по проблема “самоубийство”

РЗИ-Ловеч информира по проблема “самоубийство”

Във връзка с 10 септември Световен ден за суицидопревенция РЗИ Ловеч в периода 1-10 септември проведе следните инициативи, насочени към постигане на информираност на населението по проблема “самоубийство” и преди всичко към преодоляване на предразсъдъка, че суицидните действия са резултат на психични заболявания.

Разпространени бяха здравни материали по темата от доброволци на Регионална библиотека гр. Ловеч сред граждани, областна администрация и държавни институции.

Проведе се здравно образование на възрастни хора посещаващи пенсионерски клубове в градовете Троян, Тетевен и Ловеч, като желаещите бяха консултирани по темата от психолог.Доброволци на БЧК разпространиха здравни материали в клуб  на пенсионера гр. Ловеч.

Консултации и предоставяне на книжки „Какво да предприема при Депресия и тревожност“ и „Профилактика на самоубийствата“ се предоставиха на потребители и персонал от ЦОП и Защитени жилища в гр. Ловеч, гр. Троян и гр. Тетевен за придобиване на знания по промоция на психичното здраве и профилактика на самоубийствата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *