Във времето на извънредно положение до този момент, когато детските градини продължават да са затворени, бяха реализирани планирани ремонтни дейности, както и цялостно почистване и привеждане на детските заведения в готовност за посрещане на децата, когато това бъде отново възможно.

Продължава реализирането на ремонт на тротоарни настилки в двора на ДГ „Осми март“. Подменя се тротоарната настилка от входа на ул. „Симеон Велики“ до сградата на детската градина.

Ремонтиран е подът в коридора на детската градина в изнесена група с. Черни Осъм, към ДГ „Незабравка“, с. Орешак. Изпълнена е циментова замазка и настилка с ламинат. Боядисани са стените и тавана. Подменена е входната врата. Цялостната стойност на ремонта е 4616.78 лв.

Извършен беше и ремонт на детски съоръжения в ДГ „Здравец“ Троян.   Изцяло са подменени комбинирано детско съоръжение люлка и пързалка. Ремонтирани са повредени части по детските съоръжения за игра. Цялостната стойност на ремонта е 6531.60 лв.

Въпреки неяснотите около подновяване работата на детските градини в страната, персоналът на всички детски градини в общината работи активно по цялостното почистване, дезинфекциране и подготовка за приема на деца. Почистени са входовете за храна; помещенията, складовете, прозорци, щори, радиатори, офис за материали и за храна; подредени са библиотеките;  измити са детски столчета; извършено е почистване на котелно помещение; косене на трева; изхвърляне на боклук; дезинфекциране на санитарни помещения. Изваряване на всички съдове от кухнята, почистване на аспирацията в кухня; на места е извършено частично пребоядисване; пребоядисване на детски съоръжения, затревяване и засаждане на цветя и други дейности.