Резултати от полицейската операция за противодействие на конвенционалната престъпност, проведена на 30 март на територията на РУ Луковит:

При вчерашната специализирана полицейска операция проведена за времето от 09.00ч. до 19.00ч. на територията на РУ Луковит и насочена към противодействие на конвенционалната престъпност, служители на местното Районно управление на МВР и ЗЖУ-Плевен са обходили 12 населени мeста на територията на общината. Проверили са общо 164 лица и 122 МПС, като са съставили 15 акта и 10 глоби с фиш по ЗДвП, 4 акта по ЗБЛД и 1 акт по КЗ.  

В хода на полицейската операция е получена допълнителна информация относно започнала два дни по-рано проверка в РУ Луковит, за извършена кражба на 4 ярета от частен имот в с.Тодоричене.  Проведени са оперативно-издирвателни мероприятия, при които като извършители на кражбата са установени двама жители на селото, на 22 и 23 години. В хода на работата с лицата е станало ясно, че след кражбата животните са били продадени. 22-годишният е задържан за срок до 24 часа в РУ Луковит за извършено престъпление по чл. 194 от НК и работата по случая продължава.