Продължава приема в направление „Военно дело“ във ВВВУ „Георги Бенковски“ в Долна Митрополия

Продължава приема в направление „Военно дело“ във ВВВУ „Георги Бенковски“ в Долна Митрополия

Общо 17 кандидатат-курсанти са били допуснати пред мандатна комисия във ВВВУ „Георги Бенковски“ в Долна Митрополия. Става дума за обучението им като курсанти в редовна форма на обучение за придобиване на образователно-квалификационна степен „бакалавър“ в професионално направление „Военно дело“ за учебната 2021/2022 година. Програмата на обучение включва специализации по специалността „Организация и управление на военни формирования на тактическо ниво“

След представянето си пред мандатната комисия с председател генерал Юлиан Радойски и представители на Министерството на отбраната и българската армия, за редовен прием са били одобрени 12 кандидати.

9 от тях ще се обучават за летци-пилоти за нуждите на Министерството на отбраната, двама за летци-пилоти на хеликоптер за нуждите на Министерството на вътрешните работи. Един ще специализира в сектор „Радиоелектронно оборудване на летателни апарати“.

От ръководството на ВВВУ „Георги Бенковски“ съобщават, че приема за редовно обучение на курсанти и студенти ще продължи до 7 юли.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *