Полицейски операции – през празничните и почивни дни, служители на ОД МВР-Ловеч от районните управления в Тетевен, Троян, Ябланица и Луковит, в хода на специализирана операция са извършили проверка на 288 МПС и 330 лица, като за установени нарушения са съставили 59 фиша по ЗДвП и 31 акта за административни нарушения и са извършили проверки в 22 търговски обекта.

От ОД на МВР – Ловеч съобщиха още:

На 02.01.2023г. около 23.30ч. на ПП I-3 км.150, 24-годишен, неправоспособен от с. Тодоричене при управление на лек автомобил е напуснал пътното платно и се е преобърнал в канавка. При инцидента е пострадал водачът и 4 пътнички от същото превозно средство, на възраст от 16 до 32 години. Всички са прегледани във ФСМП-Луковит и са освободени за домашно лечение. Пробата за алкохол на водача е отчела 0.97 промила в издишания въздух. Работа по случая продължават служителите на РУ Луковит.

На 02 януари в 11.13 часа, на ул.“Васил Левски“ при кръговото кръстовище с ул.“Минко Радковски“ в гр.Троян е станал пътен инцидент между лек автомобил, с водач 53-годишен мъж от града и 92-годишен пешеходец. При инцидента е пострадал пешеходецът, който е откаран за лечение в болнично заведение с фрактура на таза. Пробата за алкохол на водача направена с техническо средство е отрицателна. По случая е образувано досъдебно производство и се изясняват причините за произшествието.

18-годишен от Тетевен е задържан за срок до 24 часа в РУ Тетевен, след като на 30 декември около 11.30ч. е спрян за полицейска проверка, в хода на която е установено, че държи в себе си суха, зелена тревиста маса, с тегло 0.03гр. При полеви тест веществото е реагирало на канабис. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.