Полицейски операции за извършени на територията на Тетевен и Ябланица, съобщиха от ОД на МВР – Ловеч.

Тетевен – в периода от 12 до 19 август полицейските служители са провели специализирана операция, в рамките на която за установени нарушения са съставили 16 акта и 81 глоби с фиш по ЗДвП, 3 акта и 9 глоби с фиш по ЗБЛД и са връчили 16 ел.фиша.          

Ябланица – от 17 до 19 август полицейска операция е проведена и на територията на община Ябланица. Проверени са 159 лица и 148 МПС, като за установени нарушения полицейските служители са съставили 7 акта и 48 глоби с фиш по ЗДвП,  2 акта по ЗБЛД и са заснели 50 клипа с нарушения на скоростните режими.

На 19 август около 19 часа в района на с.Златна Панега, екип на РУ Ябланица е спрял за проверка мотопед с водач 24-годишен от с.Градежница. В хода на проверката е установено, че превозното средство не е регистрирано по надлежния ред и е с прекратена регистрация, а проверка на водача с техническо средство е отчела положителен резултат за употреба на амфетамин. По случая е образувано досъдебно производство и работа продължава РУ Ябланица. 

50-годишен е задържан за срок до 24 часа в РУ Ябланица, след като на 20 август около 02.30ч. при управление на лек автомобил в землището на с.Голяма Брестница е спрян за полицейска проверка и пробата му за наркотични вещества е отчела наличие на метамфетамин. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

На 19 август около 13.20ч. на ПП I-3 в района на пътен възел „Стрелките“, екип на РУ Ябланица е спрял за проверка товарен автомобил с водач 48-годишен от Плевен. В хода на извършената проверка е установено, че мъжът управлява превозно средство в срока на изтърпяване на принудителна административна мярка за временно отнемане на свидетелство за управление на МПС от 08.03.2024г. По случая е образувано бързо производство, а водачът е задържан за срок до 24 часа.

41-годишен е задържан за срок до 24 часа в РУ Тетевен, след като вчера около 22.00ч. при управление на лек автомобил в града е спрян за полицейска проверка и е установено, че е неправоспособен и е в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото нарушение. Водачът е отказал да бъде тестван за наркотични вещества. По случая е образувано бързо производство и работа продължават служителите на РУ Тетевен.