Кметът на Община Левски  Любка Александрова откри срещата на жителите с писателя и изследовател Николай Иванов  автор на  книгите  „Разкрити документи за гроба и костите на Левски и Бенковски” , „Проучванията на евреите за бесилката и гроба на Левски“,   „Апостолски времена”и др.

Кметът на общината поздрави с радост желанието на младите хора и всички от училищата в общината съдействали за огромния интерес към срещата ,защото това е начинът да знаят ,да  търсят  и намират истината за Васил Левски.

В навечерието на 150-та годишнина от гибелта на Апостола на българската свобода в град  Левски е решено да се  проведат  различни срещи с хора, които могат да кажат истината за Левски, отбеляза  г-жа Александрова.  „Николай Иванов е един изключително сърцат българин, един от най-съвестните и обективни изследователи на историята около гибелта на Васил Левски…”каза  кметът на общината и изрази радостта си ,че лично той ще разкаже за своята изследователска дейност и ще  отговори на въпросите които вълнуват жителите на град Левски.

С благодарност към кмета Любка Александрова за възможността и приятната  изненада от препълнения салон ,Николай Иванов започна своя разказ ,в който оживяха исторически факти и събития базирани на неговата  изследователска дейност в търсене на неоспоримата истина.

Началото на изследователската дейност на Николай Иванов за гроба на Левски е през 2017г..Той  открива и  обнародва укрити документи .След проверка, която прави благодарение на  нашия земляк полковник о. з., проф. д.и.н. Марин Калонкин от село Трънчовица ,който е бил директор на военно историческия музей и  намира смелост да каже в книгата си  „Величието на Левски”,че такива документи има .

Своят разказ за изследователската си дейност Николай Иванов подкрепи с документални кадри в търсене на  истината за гроба на Левски .

С документи и доказателства той  е убеден,още от  преди няколко години,  че гробът на Васил Левски е близо до Министерството на земеделието.

Историкът, писател и изследовател Николай Иванов отговори и на въпросите които интересуваха и вълнуваха жителите на град Левски.