Това лято “Колективът” и “Резиденция Белиш” обединяват усилия за един по-различен фестивал – ГОРЕ ДОЛУ!

Обединяват усилия, защото вярват, че за да подобрим градската среда трябва да работим в екип. Заедно, с подкрепата на Община Троян, ще съживят ключови локации в община Троян. Резиденцията ще работи с пълен капацитет като генератор на култура, която ще се пренесе като серия от физически намеси по река Осъм.

Събитието ще се случи в две части:

ГОРЕ се проведежда до 23.08 на територията на Резиденция Белиш. Участниците работят в различни творчески работилници, чрез които изследват границите на дизайна, архитектурата, изкуствата, старите и новите занаяти, а някои от тях ще бъдат ангажирани с изследване и подобряване на зоната около река Осъм.
ДОЛУ се случва на територията на речния парк в гр. Троян, под името “Фестивал Реките на града Троян” от 23.08 до 25.08. Основна цел е да се активира речният бряг и да се представят резултатите от работилниците ГОРЕ. По време на тридневния фестивал, жителите на града ще имат възможност да наблюдават демонстрации на майстори занаятчии, да участват в тях, да се насладят на преобразения парк и да се забавляват с разнообразна културна програма за малки и големи.