Сестрите Полина и Татяна Панталееви Стоянови от школата по електроника и информатика при Общински детски комплекс – Ловеч, с ръководител Марина Колева са класирани на трето място в VII-ия национален конкурс за  рисунка – дигитална живопис и графика на тема “Моята  България”, организиран от община Добрич и Общински младежки център “Захари Стоянов”. Изложбата с отличените творби ще бъде експонирана на 14 май в голямото фоайе на младежкия център като съпътстваща проява на Европейския младежки поп-рок конкурс “Сарандев – Добрич 2012”.
В категория ”Компютърна рисунка” – първа възрастова група, Полина спечели с творбата „Моят град”, а Татяна – с „Покрит мост”.
На 18 май Регионален исторически музей – Шумен, ще се състои и награждаването от IV-ия национален конкурс „Мадарският конник – символ на историческото минало и европейското бъдеще на България”, в който двете близначки са класирани на трето място в раздел „Компютърна рисунка” (категория 12-15 години) с творбите „Цар Иван Шишман” и „Паисий Хилендарски”.
От общо 218 творби, изпратени за VI-ия международен конкурс на компютърната графика на тема ”Планетата Земя” в Москва, работите на 12-годишните момичета са удостоени с диплом „Симпатия на журито” в категория „Компютърна графика”.
Община Ловеч