Общински съвет Ловеч заседава на 24 април

Общински съвет Ловеч заседава на 24 април

10.06.13_тихолов_председателПредседателят Тихол Тихолов свиква 42-о заседание на общинския съвет на 24 април от 13 ч. 27 са точките в проектодневния му ред. Сред тях са отчетите за дейността и проблемите на селата Деветаки, Слатина и Българене за миналата година, информация за дейността на Наблюдателната комисия и отчет на изразходените средства за 2013 г., доклад за осъществените читалищни дейности в изпълнение на Програмата за развитие на читалищните дейности в общината за 2013 г.

Сред другите важни точки от проектодневния ред е Наредбата за изменение и допълнение на Наредбата за местните данъци в община Ловеч, допълнение и изменение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Ловеч, актуализирано приложение № 2 – общински терени – по общата схема за разполагане на преместваеми обекти (павилиони) на територията на гр. Ловеч от Програмата за управлението и разпореждането с имотите, общинска собственост, през 2014 г. Общинският съвет ще обсъди на сесията плана за изпълнението на Стратегията за развитие на социалните услуги в общината за 2015 г. и отчета на плана за 2013 г., ще разгледа годишния доклад за наблюдението на изпълнението на Общинския план за развитие 2007-2013 за миналата година и отчета за дейността на Общинската комисия за обществен ред и сигурност за 2013 г.

Във фокуса на вниманието на съветниците са още промени в капиталовата програма на община Ловеч, одобряване на бюджетна прогноза за местните дейности за периода 2015-2017 г. и предоставяне под наем на имот, частна общинска собственост, за културна дейност.

Съветниците ще обсъдят годишния финансов отчет на „Еко“ ЕАД към 31 декември 2013 г. и отчета за резултатите и дейността на „Общински пазари – Ловеч“ за миналата година, както и ще изберат регистриран одитор за двете общински дружества.

Общинският съвет ще реши още за именуване на 14 улици в Ловеч и за удостояване посмъртно на проф. д-р Параскев Стоянов със званието „Почетен гражданин на Ловеч“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *