Двадесет и трима участника се включиха в среща-разговор с Кмета на Община Троян, която администрацията нарече „Успешни в Троян“. Този малък кръг от хора, успешно реализирани в различни сфери, бяха поканени от Донка Михайлова по повод Международния ден на младежта. Целта на тази първа среща бе да се обсъдят предизвикателствата, с които младите хора се срещат по пътя на изграждане на кариера и живот в града и населените места от общината. Основната цел на всички участници е намиране на способи, с които да мотивират младите хора от Троян да остават в нашата община и да им покажат, че и в малкия град има възможност за развитие. Идеята е, със свои бъдещи дейности, хората, избрали реализация тук, да се опитат да обхванат младежи още в ранна ученическа възраст.

Участие в срещата взеха хора, заети в частния бизнес, музикалната сфера, сферата на образованието, спорта, театъра, медицината, правото, ангажирани с благотворителни инициативи и каузи. Участваха IT-специалисти, специалист „Човешки ресурси“, ученик, служители от Общинската администрация. Включилите се в разговора споделиха какво ги е накарало да останат в Троян, какво ги мотивира, защо искат да работят за каузата младите хора да остават тук.

Предстои участниците да разширят кръга от контакти, който установиха. Вече е създадена и група в онлайн пространството, в която да обсъждат своите идеи и предложения и да организират своите бъдещи срещи.