Община Плевен подписа договор с Агенцията за хората с увреждания за получаване на субсидия за изпълнение на проекта „Осигуряване на достъпна среда в зала „Балканстрой“, гр. Плевен”. Местната администрация кандидатства с този проект и беше одобрена за отпускане на финансиране от Агенцията за хората с увреждания за изграждане на достъпна архитектурна среда за хората с увреждания на културни, исторически, спортни обекти. Отпуснатата субсидия е 26 160 лв., договорът се сключва за 36 месеца, а срокът за извършване на видовете дейности, необходими за постигане на резултатите, се определя на 4 месеца от сключване на договора.
В изпълнение на административния договор следва да се извърши доставка и монтаж на платформен подемник на вътрешното стълбище в залата. Чрез изграждането на достъпна среда ще се създаде предпоставка за активно социално включване на хората с увреждания, имащи специфични потребности при пространственото си придвижване, в културния, обществения и спортния живот, за повишаване на тяхната обществена значимост и личностно самочувствие.
Зала „Балканстрой“ разполага с трибуни за зрители и се използва както за тренировъчна, така и за състезателна дейност. Капацитетът на залата е 1 000 седящи места. Тя се използва за спортни събития като баскетбол и волейбол. В залата играе домакински срещи и провежда тренировките си плевенският баскетболен клуб „Спартак“.