Община Ловеч поздрави главния кмет на Ерфурт Андреас Баузевайн за рождения му ден

Община Ловеч поздрави главния кмет на Ерфурт Андреас Баузевайн за рождения му ден

От името на ръководството на Община Ловеч и лично от името на кмета Корнелия Маринова днес бе изпратен поздравителен адрес до главния кмет на Ерфурт Андреас Баузевайн, който има рожден ден.

„Уверяваме Ви, че въпреки пандемията и нейните ограничения, нашите връзки остават постоянни и непроменени. Радостно е, че сме заедно в преодоляването на кризата. Ние високо ценим нашето партньорство и вашата лична роля. Сътрудничеството ни продължава успешно и с нови инициативи. Очакваме Ви в най-скоро време в Ловеч“, се казва в посланието.

Очаква се тази година главният кмет на Ерфурт Андреас Баузевайн да гостува в Ловеч на 12 май. Припомняме, че през 2019 г. на 9 май Андреас Баузевайн дойде в Ловеч начело на голяма делегация.

Андреас Браузевайн (Andreas Bausewein) е главен кмет на град Ерфурт и почетен гражданин на Ловеч от 2014 г. Роден е на 5 май 1973 г. в град Ерфурт, Източна Германия. Учи в Специализирано висше училище „Андреас Гордон”-Ерфурт. Продължава обучението си по специалността „Социално дело”. Завършва със степен „Дипломиран социален педагог”. Специализира „Възпитателни науки” в Университета на Ерфурт и получава степен „Дипломиран педагог”. От 2004 г. до 2006  е член на Тюрингския Ландтаг, говорител на ресор „Наука, висши учебни заведения, изследвания, професионално образование и професионални училища”, член на комисията за „Наука, изкуство и медии” (2004 – 2006). Главен кмет на Ерфурт от 2006 г.

Община Ловеч, пресцентър

05.05.2022 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *