Областният управител проведе консултации с политическите сили за РИК за националния референдум

Областният управител проведе консултации с политическите сили за РИК за националния референдум

Областният управител на Ловеч Ваня Събчева проведе днес, 21 ноември, консултации с представители на всички парламентарно представени политически партии и коалиции по създаването на Районни избирателни комисии във връзка с провеждането на националния референдум.В тях участваха д-р Анатолий Йорданов от ГЕРБ, Димитър Горов и Петър Моев от „Коалиция за България”, Юнал Мъстънов от ДПС, Илиян Пеевски от „Атака”, Тодор Пеев от „Синята коалиция” и д-р Красимир Гунешки от НДСВ.
РИК Ловеч е от 13 члена. Най-много – шестима, има управляващата партия ГЕРБ. По двама свои представители вкарат „Коалиция за България” и ДПС, а „Синята коалиция”, Атака и НДСВ имат право на по един член.
Областният управител акцентира върху изискванията към кандидатите за членове на РИК и прикани представителите на партиите и коалициите да представят своите предложения за редовни членове и списък на резервни такива.
Политическите партии дадоха своите конкретни предложения за членове и зам.-членове на Комисията. Протоколите от консултациите заедно с документите на направените предложения ще бъдат изпратени в ЦИК.
Първият в най-новата ни история национален референдум ще се проведе на 27 януари.