Областният управител поздрави със завършването випуск 2022 на Езиковата в Ловеч

Областният управител поздрави със завършването випуск 2022 на Езиковата в Ловеч

Виктор Стойчев връчи дипломите на ХІІ „б“, немската паралелка с шестима отличници

Областният управител бе гост днес на церемонията по връчване на дипломите за завършено средно образование на випуск 2022 на ПЕГ „Екзарх Йосиф І“ в Ловеч. „Дипломата е получена, но пътят предстои, образованието е безспорно водещо, но поставете личното щастие на първо място, запазете създадените приятелства“ – с тези думи се обърна към зрелостниците Виктор Стойчев. Областният управител посочи, че той и голяма част от родителите на днешните дванадесетокласници са завършили в трудно време и тогава получаването на дипломите е било протокол. А днес е празник, обяви Стойчев, и пожела на младите хора успех и много хубави житейски моменти. Той връчи свидетелствата за завършено средно образование на зрелостниците от ХІІ „б“ клас, немската паралелка с класен ръководител Маринела Кънчева и шестима пълни отличници.

Езиковата гимназия завършват тази година 155 ученици, от които 14 отличници. Те получиха дипломите си от Екатерина Алтънкова, експерт по чужди езици в Министерството на образованието и науката, чийто дядо е бил първият директор на ловешката Езикова.

Първенец на випуска е Ивела Русенова, която изтъкна, че „Езиковата, веднъж записана в бележниците, остава у нас за цял живот“. Младото момиче увери, че тя и връстниците й вече се чувстват по-устремени и силни, но оставят частица от сърцето си на хълма, където винаги ще се връщат. Дипломата и почетния знак на училището бяха връчени на Ивела от първенеца на випуск 1953 доц. Божидар Дичев, който заяви: „За мен е гордост да ти дам документ, който ще е твоя гордост и знак за първата ти победа в живота.“ Той пък днес получи почетните си отличия за първото място отпреди близо 70 години.

Директорът на Езиковата Радослав Хитов благодари на родителите, учителите и децата, които за пет години „станаха големи хора“ и отново наредиха училището сред най-добрите в страната. Средният успех от дипломите на випуск 2022 е 5,52, резултатът от държавния зрелостен изпит по БЕЛ – 5,21, при средна оценка за страната 4,05. От днес минавате в друго състояние, което е вечно – възпитаник на ловешката езикова гимназия, и сте длъжни да изпълнявате завета на училището: „Просветени да просвещават“, подчерта директорът.

Гости на церемонията бяха още Ловчанският митролит Гавриил, който пожела на зрелостниците дълъг, благословен и успешен живот, и Даниела Йотова от Регионалното управление на образованието в Ловеч.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *