Областният управител на Плевен дискутира актуални теми с медии

Областният управител на Плевен дискутира актуални теми с медии

Областният управител на Плевен Иван Янчев даде брифинг за медиите. Срещата започна с представяне от страна на областния управител на област Плевен, Иван Янчев и продължи с първите въпроси на журналистите. Старт на разговора даде отговорът на областния управител на въпрос, свързан с най-важните за него цели и приоритети веднага след встъпването му в длъжност.

Най-важните цели за мен са да осъществя пряка връзка с всяка една община, която изгражда нашата област, като идеята ми е аз да отида на място при тях. Първоначално ще се срещна индивидуално с всички кметове на нашите 11 общини. Идеята ми е срещите да се провеждат на техен терен, защото искам да ми бъдат споделени техни проблеми, но не само да ги чуя, а и да ги видя! – заяви областният управител Иван Янчев. След това той подчерта, че ще бъде неутрален към политическите различия, които би срещнал в разговорите с кметовете на общините.

Идеята ми е да бъда полезен на всички. Ще се опитам да извлека максимално полезното от това коалиционно правителство – каза още Иван Янчев.

Други основни теми на брифинга, бяха дискутираните на 20 януари на заседанието на областния кризисен щаб за борба с Covid-19, теми, а именно предложението на областния управител да бъдат поканени всички представители на областите, формиращи северозападния клъстер. Също така дали е възможен вариант за снабдяване на педагогически и непедагогически персонал  в детските градини в Плевен и в областта с тестове срещу Covid-19.

Г-н Янчев даде информация на представителите на медиите за актуалната противоепидемична обстановка и увери, че здравето на жителите на областта е най-важното нещо. В тази връзка областния управител изказа своята подкрепа към кампанията „ДА! На ваксинацията“ с идеята да продължи тази добра и позитивна инициатива.

В края на срещата, губернаторът обеща да продължи да подкрепя културните събития в Плевен и в областта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *