За доказано родолюбие и патриотизъм в обществената и професионалната дейност областният управител бе отличен с грамота от Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва.

Връчи я на инж. Светослав Славчев председателят на областния съвет на Съюза в Ловеч Гриша Генов..

Това стана по време на областната отчетно-изборна конференция


Областният управител поздрави участниците във форума и ги запозна с работата по възстановяване и опазване на военни паметници в Ловешка област, както и с плановете си за изграждане и в Ловеч на паметник на загиналите във войните за обединието на България. Без значение в какво качество ще е занапред, инж. Славчев увери, че ще продължи инициативата за паметника на загиналите във войните ловчанци. Той има като дарение от арх. Миломир Богданов, починал миналата година, архитектурен проект на историческа украса с експониране на пластични елементи в памет на героите на Ловеч. В община Ловеч има 23 регистрирани военни паметника, но нито един в града.
По време на конференцията областният управител благодари за активната родолюбива и културно-художествена дейност на дългогодишния зам.-председател на областния съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва Николай Василев, който бе освободен от поста по негово желание. На мястото му бе избран Мариян Петракиев.