В Ловеч беше проведена работна среща на областният управител Виктор Стойчев с председателите на общински съвети и техническите лица, които подпомагат дейността им. Срещата беше планирана и проведена дни след старта на работата на новите общински съвети.

☑️Акцентите, които се поставиха, касаят осигуряването на законосъобразност на решенията на съветниците и намаляване на броя на върнатите от областен управител за ново разглеждане решения / за мандат 2019-2023 те бяха 22 бр./, както и и предотвратяване на съдебни дела. Обсъдиха се правомощията на общинските съвети и взаимодействието им с областната администрация.

☑️„Искам да си партнираме в интерес на гражданите на Ловешка област. Доброто взаимодействие и партньорските взаимоотношения са гаранция за това“, заяви Виктор Стойчев.

☑️Поставиха се и въпроси за дейността на „председателските съвети“, насърчаване на електронния обмен на документи, както и правомощията и дейността на Асоциацията по В и К, в която членуват държавата и всички общини от Ловешка област, с изключение на община Троян, която има собствен В и К оператор.

☑️В срещата взеха участие зам. областният управител Нели Читинова, която е председател на постояннодействащата комисия по законосъобразност на актовете на общинските съвети, както и експерти от областната администрация.