Областният управител инж. Светослав Славчев връчи официално дарението на детското отделение на МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Ловеч. Прие го лично началникът на отделението д-р Добринка Стойчева.

Пералня и сушилня бяха закупени с набрани в благотворителната инициатива на областната администрация „Талантите в администрацията“ средства. Предоставени бяха още хигиенни и почистващи материали и пособия.

И днес областният управител благодари на колегите си от администрацията и на териториалните структури за съпричастността и големия отклик. Показахме неподозирани таланти на наши колеги и партньори, които творят в свободното си време произведения на изкуството, и отдадохме заслужено признание както за таланта им, така и добротата и желанието им да помогнат за добра кауза, допълни основният двигател на кампанията Нели Митева, директор на дирекция „Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост“. И понеже призванието на държавните служители е да служат на обществото, кампании като тази са още един инструмент в ръцете им да работят в полза на хората, каза още Митева. Тя специално благодари на служителите от дирекцията си за това, че „се обединихме около каузата и работихме заедно за нейното постигане“.

Благодарности към организатори и участници отправи и д-р Стойкова, която изтъкна: „Освен добри професионалисти те са и хора с таланти, но и социално отговорни. Хора с големи сърца, които обичат децата на Ловеч. Благодарим!“.

В благотворителната кампания, проведена предколедно миналата година, се включиха 29 таланти от 15 административни структури в Ловеч, които подредиха в изложба базар свои творби. Каузата бе подкрепена и от приятели на областната администрация, също предоставили свои работи. Събрани бяха 2260 лв.