Няма нарушения по време на първите ловни излети от новооткрития ловен сезон в Ловешко

Няма нарушения по време на първите ловни излети от новооткрития ловен сезон в Ловешко

Няма констатирани нарушения по време на първите ловни излети от новооткрития ловен сезон 2019/2020 год. За това информират от полицията в Ловеч.

Тетевен – на 05 и 06 октомври са извършени проверки на ловна група, ловуваща в с.Рибарица. Проверени са 16 човека, които са тествани и за алкохол с техническо средство алкотест «Дрегер».

Проверена е и Първа ловна група гр.Тетевен, ловуваща в местността „Шевря“ , общо 7 човека. Няма установени нарушения.

Троян – през почивните дни служители на местното полицейско управление са извършили проверка на ЛРД Троян, ЛРД-с.Белиш, ЛРД-кв.“Попишка“ и ЛРД с.Орешак по прилагане на ЗОБВВПИ, ЗЛОД и ППЗЛОД. Проверени са общо 32-ма участници в ловните излети, като не са установени нарушения.

Ябланица – полицейските служители са извършили проверка на ЛРД-Ябланица, като са проверени 16 човека участващи в ловните излети: няма установени нарушения нарушения по Закона за лова и опазване на дивеча.

Ловеч –  проверено е ЛРД с.Смочан и 14 ловци участващи в организираните излети. Преди,  по време на и след приключването на лова не са констатирани нарушения.

Луковит– служителите на реда са извършили проверка на общо 36 ловци от ЛРД в с.Бежаново, с.Ъглен и с.Дерманци. Няма установени нарушения.

Угърчин –   проверени са общо 121 участници в ловни излети организирани от 5 ЛРД / 2 от гр.Угърчин и по една в селата  Каленик – Орляне, Катунец и Сопот/. Няма установени нарушения.

Снимки: Явор Костов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *