Новото Академично ръководство пое управлението на Медицински университет – Плевен

Новото Академично ръководство пое управлението на Медицински университет – Плевен

С тържествен молебен за здраве, отслужен от свещеници от храм „Свети Николай Чудотворец“, новото Академично ръководство пое управлението на Медицински университет – Плевен за периода 2021-2025 година. Професор Славчо Томов, ректор с мандат 2013-2021 г., връчи на новия ректор проф. д-р Добромир Димитров символично ключа на висшето училище с пожелание да го пази в добри и лоши времена, в кризи и възходи. Професор Димитров си спомни времето, когато за първи път е прекрачил прага на плевенската Алма Матер – в проливен дъжд за кандидатстудентски курс по химия. Новият Ректор благодари за доверието и обеща, че управлението на новото ръководство ще премине в дух на приемственост, осланяйки се на опита на предишните ръководители и поддържайки отношения на човечност и приятелство.

        Професор Димитров връчи на проф. Томов и заместник-ректорите от предходното ръководство т. нар. Вечна покана, даваща им правото да носят ректорските тоги по време на академичните церемонии на Медицински университет – Плевен. Този жест е символ на приемственост между различните ръководства и израз на благодарност за положения труд и постигнатите резултати за утвърждаване и издигане на името на висшето училище.  Вечни покани получиха проф. Славчо Томов, доц. д-р Здравка Радионова, проф. д-р Савелина Поповска и проф. Маргарита Александрова.

          На 31 май 2021 г. на първото заседание на Академичния съвет от началото на мандата на новото ръководство на МУ-Плевен бяха избрани новите заместник-ректори по основните направления на дейност на висшето училище. Учебната дейност ще ръководи доц. д-р Соня Вълкова. Направление „Качество на обучението и акредитация“ поема доц. д-р Цветелина Валентинова. За Европейската интеграция и международното сътрудничество ще отговаря доц. д-р Диана Пендичева. Научноизследователската дейност остава ресора на доц. д-р Галя Ставрева. А дейността по университетско-болничната координация ще осъществява проф. д-р Димитър Стойков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *