Нови съдове за битови отпадъци ще бъдат поставени експериментално в Плевен

Нови съдове за битови отпадъци ще бъдат поставени експериментално в Плевен

Нови съдове за битови отпадъци ще постави експериментално в Плевен фирмата за сметопочистване и сметоизвозване „Уейст Солюшънс”. Новината съобщиха днес кметът Георг Спартански и управителят на фирмата Иво Георгиев. Новите съдове са метални, имат два странични отвора, през които отпадъците попадат в пластмасов контейнер, който е заключен и достъп до него ще имат само служителите на фирмата. Отворите позволяват да се изхвърлят само по-малки обеми. По този начин ще се предотврати досегашната практика в контейнерите да попадат строителни отпадъци и едрогабаритни предмети, които сериозно увреждат пресовъчните механизми на сметоизвозващата техника, за ремонта на която са нужни средства и време. Новите контейнери са монолитни с цел да не се допуска протичане на бързоферментиращи отпадъци от храни.

    С новите съдове искаме да постигнем съвременно качество на услугата и по-висока култура при опазване на чистотата в града, коментира Георг Спартански. Не на последно място считаме, че ще намалим и средствата за допълнително хигиенизиране около съществуващите съдове, които средногодишно възлизат на близо 600 000 лева. Сумата би могла да се използва за редица други полезни начинания, коментира още кметът.

   Като начало нови съдове ще бъдат разположени в района на ДКТ „Ив. Радоев”, за да се тества как ще бъдат възприети и използвани от гражданите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *