На 27 февруари спектакълът „Обир“ от Джо Ортън на режисьора Михаил Петров ще гостува на Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ – Плевен (19:00 ч.). Написана първоначално като „комедия на обноските“, пиесата всъщност е трагикомичен фарс с криминално-сантиментални оттенъци, с изключително чувство за хумор и с прозрения, които ни карат да се превиваме от смях, но и да плачем.

В спектакъла участват Михаил Петров, Георги Мамалев, Ева Тепавичарова, Христо Терзиев и Виктор Танев. Преводът е на Рада Шарланджиева, сценичният вариант и постановката са на Михаил Петров, а сценографията и костюмите – на Елена Иванова.

Билетите са в продажба на касите на Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ – Плевен, както и онлайн: https://bit.ly/3O3Rn6h. За повече информация и резервации: телефон – 064/834376.

На 29 февруари публиката в Смолян ще може да се наслади на многократно награждавания моноспектакъл на Христо Мутафчиев – „Плач на ангел“ от Стефан Цанев. Режисьор е Стоян Радев. Спектакълът е отличен с наградите: „Аскеер 2021“ за водеща мъжка роля на Христо Мутафчиев и за режисура на Стоян Радев, „Златен Кукерикон 2022“ за водеща мъжка роля на Христо Мутафчиев, „Solo Act 2022“ от Международния фестивал на монодрамата в Габрово за най-добро представление, както и номинация „Аскеер 2021“ за съвременна българска драматургия на Стефан Цанев.

Представлението ще бъде в Родопски драматичен театър „Николай Хайтов“ от 19:00 ч. на Камерна сцена. Билетите са в продажба на касите на театъра.

Можете да гледате „Обир“ в Народния театър на 22 февруари, 15 март, 17 април и 2 май от 19:30 ч., сцена „Апостол Карамитев“, а „Плач на ангел“ – на 24 февруари, 30 март и 23 май от 19:00 ч., Камерна сцена. Билети: https://bit.ly/3rseuz6.

Художник на плаката на „Обир“: Ина Попова, Теодора Симова

Художник на плаката на „Плач на ангел“: Елица Георгиева