Народният представител от ГЕРБ д-р Анатолий Йорданов, председателят на общинския съвет Корнелия Маринова /ГЕРБ/, водачът на групата съветници на ГЕРБ Ирина Митева и колегата й съветник Иво Райнов бяха сред гостите на празника на Баховица, който бе на 25 август. Вече повече от 10 години жителите на ловешкото село посрещат този ден, на който преди 135 години се е водила последната битка с османските поробители в местността „Бърнин дол“. Именно там цяло село се бе събрало на кубран, а празникът започна с молебен за здраве, отслужен от отец Кънчо Кабадийски.
На 22 август Общинският съвет в Ловеч проведе тържествена сесия по повод 135-годишнината от Освобождението си и 135 години от началото на Ловешката управа, когато се е възстановила българската държавност. В историята ни има много такива дати и събития, в това число и като днешния 25 август, които губят обикновения си календарен смисъл. Те ни вдъхновяват, правят ни по-силни, по-мотивирани, а вярвам – и по-успешни, защото само когато сме заедно и единени, можем и заедно да създаваме живота си. Ние сме хората, които сме длъжни да направим това, което поколенията очакват от нас, обърна се към баховчани Маринова. Тя подчерта, че близостта на Баховица до общинския център, най-голямата частна инвестиция в България, с която се възражда автомобилната индустрия у нас, създават идеалната перспектива пред баховчани, и съм сигурна, че с общи усилия те ще се възползват от нея.
По-късно тя и кметът на селото Калин Кръстев посетиха всяка местенце на огромната поляна, където се бяха събрали хората и вдигнаха наздравица с всеки един жител или гост на празника. С жителите на Баховица разговаряха и народният представител д-р Йорданов и общинският координатор на ГЕРБ Ловеч Ирина Митева.