Награда за добри практики от МОН спечели екип от Националната професионална гимназия по ветеринарна медицина „Проф. д-р Д. Димов“ в Ловеч, включващ директора Габриела Георгиева, старши учителя Христина Христова и учителя Мая Величкова. В училището има осем клуба за занимания по теми, свързани с образователния процес, но по забавен начин. Работят и по проекти, имат и занимания с изкуство. Гимназията е национална, а в общежитието й се обучават ученици от цялата страна, като по този начин те се ангажират в свободното време с полезни и интересни занимания.

Шестима учители получиха специални грамоти и награди от Министерството на образованието и науката (МОН) за формирането на ценности, чрез извънкласни и извънучилищни дейности с деца и ученици.

Наградени са още Миглена Механджийска, педагогически съветник в ОУ „Митрополит Авксентий Велешки“ в Самоков, Дарина Димитрова от СУ „Св. св. Кирил и Методий“ в град Смядово бе отличена за работата с клуба „Морал, ценности, религия“ и други. Призови места получиха и десетки учители, които в рамките на конкурса защитиха публично свои разработки. Наградният фонд от 4000 лева е осигурен от МОН.

Специални награди за участие в конкурса връчиха председателят на Синдиката на българските учители д.ик.н. Янка Такева, Националният дворец на децата и много партньори на синдиката. Във връчването на отличията се включиха генералният секретар на КНСБ Величка Микова и експерти от МОН.

Наградите са в рамките на десетия конкурс за учители „Извънкласните и извънучилищните дейности (занимания по интереси) – за устойчиво качествено обучение, възпитание, развитие и социализация на децата и учениците – 2023“, организиран от Синдиката на българските учители (СБУ), съвместно с МОН. Конкурсът беше на тема „Единство на образователния и възпитателния процес за формиране на хуманна ценностна система и подкрепяща сред“, съобщи пресцентърът на МОН.