Трябват ви нови дрехи и обувки, но не сте сигурни какви са актуалните тенденции за мъжка мода за 2023? Със сигурност всеки нов сезон и година носят със себе си нови актуални цветове и модели, на които ще искате да заложите. Ще ви предоставим малко повече информация за тях, за да ви улесним в избора.

Какъв ще е най-актуалният стил за мъжка мода през 2023?

Някои актуални тенденции от преди ще останат такива и през новата 2023 година. Един основен пример за такава е и стилът, който можем да кажем, че ще се котира най-много и тази година. Това ще бъде спортно-елегнатният такъв или също познат в някои свои разновидности като кежуал. При него основната идея е да комбинирате някои по-официални дрехи с по-спортни такива. Друг вариант за постигането му е да сте с малко по-елегантен тоалет и спортни обувки и раница или чанта.

Ето и няколко по-конкретни идеи на какво можете да заложите за умели съчетания и постигане на този стил. Един интересен вариант е да заложите на панталон, който е по-официален. Може да бъде тип костюм или просто спортно-елегантен едноцветен модел. Същевременно идеята е да го комбинирате със суичър или по-спортна блуза. В този случай можете да включите всякакви обувки. Втора идея е да комбинирате спортни панталони с алтернативна риза или пък блуза и сако. Разгледайте още идеи в модния блог на CCC.

Какви ще са най-модерните цветове за мъжки дрехи, обувки и аксесоари през 2023?

От гледна точка на цветове, за мъжката мода определено ще са актуални по-наситените такива. Дори можем да кажем, че е препоръчително да заложите на ярки тонове. Например вместо тъмно или бледо синьо, изберете ярко такова. Ако пък сте почитатели на по-нетрадиционните цветови комбинации, можете например да подберете червено или жълто.

По-конкретни идеи за подходящи комбинации са да изберете например панталон в по-класически цвят като черно или кафяво, който обаче да комбинирате интересно с риза, блуза или сако в по-ярък такъв. Друг доста добър вариант е, ако обичате по-скоро едноцветните или двуцветните и не толкова искрящи тоалети, просто да добавите обувки в по-ярък цвят. Ако пък носите чанта или раница, може тя да бъде вашият аксесоар в модерен за 2023 цвят. Имате възможност да разгледате доста разнообразни такива артикули в CCC. Също е доста удобно да купувате както от техните физически магазини, така и онлайн.

Какви ще са най-актуалните тенденции за материите и шарките през 2023 година?

Доста интересна и основна тенденция при шарките за 2023 е, че модерно ще бъде карето. Често хората го считат за остаряло, но то се завръща и ще е изключително актуално. То е добре познато за зимния сезон, като седи чудесно на палта и костюми. По-интересно обаче е, че през тази година то ще бъде на мода и през пролетта и лятото. Някои идеи са карирана риза или пък летен панталон с такъв десен.

Освен това, разбира се дънките класически си остават на мода. За разлика от тенденциите при дамските модели, при мъжете няма конкретна кройка, която ще е най-актуална. Има обаче нещо по-интересно и това е, че ще са модерни дънковите комплекти или комбинирането на дънки с яке от същия материал. Въпреки че тази тенденция беше модерна преди години, сега отново се завръща с пълна сила.