Млади театрали представят в Ловеч етюди на тема „новото нормално“

Млади театрали представят в Ловеч етюди на тема „новото нормално“

Млади театрали представят в Ловеч етюди на тема „новото нормално“, събитието е на 11 октомври, понеделник, във фоайето на театъра, входът е свободен. Това съобщи директорът на Драматичен театър Ловеч Биляна Петрова. Уъркшопът е в рамките на фестивала „Младите в театъра“ 7 -12 октомври 2021 г.

Младите режисьори Мартин Киряков, Надя Панчева и Стефани Христова ще водят театрално ателие на тема „Какво би могло да значи „новото нормално“ и „новият световен ред“?“

В опитите с новозавършили студенти от НАТФИЗ и настоящи студенти от НБУ младите режисьори ще изследват времето, в което живеем и противоречивите ситуации, които поражда то. Търсенията на тези парадокси тръгват от малката форма на етюда и ще бъдат представени в една обща артистична акция.  Тя ще може да се наблюдава от публиката веднага след представлението  „Пепеляшка“  (ДТ „Никола Вапцаров“, Благоевград), което е от 17.30 часа.

Фестивалът завършва на 12 октомври с „Посещението на старата дама“ с режисьор Дамян Тенев (Театър НАТФИЗ) с участие на абсолвентите на проф. Пламен Марков. Началото е от 19 часа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *