Комисиите приеха актуализацията на Общинския план за развитие

Комисиите приеха актуализацията на Общинския план за развитие

Постоянните комисии на общинския съвет приеха актуализацията на Общинския план за развитие 2007-2013 г. за периода 2012-2013 г. Актуализацията се налага заради промените в Областната стратегия за развитие, чието актуализиране пък е определено от Закона за регионалното развитие и изменените икономически, социални и териториални дадености. На 28 февруари т. г. на заседание на Областния съвет за развитие на област Ловеч е приет актуализиран документ за изпълнение на Областната стратегия за развитие на област Ловеч 2010-2013. И съгласно Правилника за приложение на Закона за регионалното развитие Общинският план за развитие се актуализира в съответствие с актуализирания документ за изпълнение на Областната стратегия за развитие.
Това са и мотивите кметът на Ловеч Минчо Казанджиев да внесе предложението за актуализацията.
Разработена е матрица за финансовото изпълнение на индикативната финансова таблица, както и препоръки за нови мерки, касаещи постигането на специфичните цели на плана. Тя включва приоритетите със съответните специфични цели и мерки, планирането за целия планов период, изпълненото за периода 2007-2010 г., за 2011 г., проектите по оперативните програми, както и предложенията за нови мерки.
Общинският съвет ще гласува актуализацията на Общинския план за развитие 2007-2013 г. за периода 2012-2013 г. на заседанието си във вторник.