Кметът на Тетевен връчи плакет на Изабела Янкова за историческия й успех от Световната купа по спускане в Австрия

Кметът на Тетевен връчи плакет на Изабела Янкова за историческия й успех от Световната купа по спускане в Австрия

Кметът на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева се срещна с Изабела Янкова, за да я поздрави и да й връчи плакет за постигнати високи спортни резултати, както и за историческия й успех от Световната купа в спускането по планинско колоездене.

Тетевенката донесе първия медал на България от Световна купа (UCI WORLD CUP). Възпитаничката на „Райдърс Юнайтед“ спечели бронз при девойките в спускането на Mercedes-Benz UCI MTB World Cup в Леоганг, Австрия. Победителка в състезанието стана австрийката София Гутохърл, втора е Леона Перини от Франция.

За пореден път ни накара да се чувстваме горди тетевенци и българи. Този невероятен личен успех е повод да засвидетелстваме своята гордост и признателност към таланта, професионализма и устрема, който притежаваш. Продължавай да мечтаеш и да покоряваш нови върхове, каза д-р Бояджиева по време на срещата.

Изабела сподели, че спортът, който си е избрала, изисква големи физически и психически усилия, както и финансови възможности. Тя коментира, че директорът на „Райдърс Юнайтед“ – Данаил Ангелов, помага финансово, доколкото е възможно и подчерта, че получава минимални средства от спонсори и Българската федерация по колоездене, които не са достатъчни, за да покрият разходите й за състезанията.

Тетевенката каза още, че е получавала предложения да се състезава за други Европейски страни, като от Испания са й предложили да покрият всички разходи около състезанията, които й предстоят, но тя категорично е избрала да остане и да се състезава за България. 

Д-р Бояджиева отбеляза, че Община Тетевен също ще подпомогне финансово младата ни надежда в колоезденето, като отправи пожелания за златен медал от следващия голям форум.

По повод бронзовия медал на ученичката от Тетевен, директорът на „Райдърс Юнайтед“ и член на УС на Българската федерация по колоездене /БФК/ – Данаил Ангелов коментира, че това е пробив в световното колоездене и исторически успех за България. Той припомни, че предният ни подобен успех е бронзов медал от Европейско първенство през 2013г., спечелен от Ева Димитрова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *