Кметът на Ловеч посети болницата по повод Деня на родилната помощ

Кметът на Ловеч посети болницата по повод Деня на родилната помощ

По повод Деня на родилната помощ на 21 януари 2022 г. кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова посети  АГ- отделението на д-р Стефан Чичев и неонатологичното отделение на д-р Петя Станчева в ловешката болница. На срещата присъства и директорът на МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ Янко Кочев.

Кметът връчи подаръци и поздравителни адреси по повод професионалния празник Бабинден.

„Изключително много уважавам този ден и затова идвам при вас всяка година. Сега, в присъствието на вашия директор, изразявам благодарност за вашия труд и грижи. За това, че правите възможен новия живот да дойде в нашия град, че давате път на новите надежди, на най-голямото щастие в едно семейство. И понеже писаното слово остава, ние сме приготвили два поздравителни адреса, за д-р Чичев и за д-р Станчева“, каза кметът Корнелия Маринова.

След което тя прочете поздравленията, които завършват с пожелания за здраве, професионална сигурност и финансова стабилност на всички лекари, акушерки, медицински сестри и санитари. На неонатологичното отделение със завеждащ д-р Петя Станчева бяха подарени консумативи за отглеждане на малките пациенти.

Припомняме, че кметът Корнелия Маринова тук е раждала своите две дъщери, а днес е щастлива с три внучета.

Бабинден е празник на вълшебството на раждането. Този обичай е съхранен през вековете от нашите прадеди, жив е и днес. На 21 януари се отдава внимание на грижите и радостта към новородените, посрещани от ръцете на по-възрастните и опитните. Денят се празнува официално от  21 януари 1951 г. с указ на Народното събрание.

Община Ловеч, пресцентър

21.01.2022 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *