Кметът на Ловеч Корнелия Маринова е сред наградените в надпреварата за кмет на годината

Кметът на Ловеч Корнелия Маринова е сред наградените в надпреварата за кмет на годината

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова е сред наградените  по време на церемонията за връчване  на наградите „Кмет на годината за мандат 2015 – 2019 ”. Високото отличие й беше връчено в категория „Социална община“ на тържество в Националния дворец на културата на 18 септември вечерта.

„Изключително съм щастлива, че усилията на общината да изградим един социално отговорен град са оценени от Портала на българските общини Kmeta.bg .  Това нямаше да се случи без всеотдайния екип, с който работя.  Ние постигнахме  зрими резултати и в тази област, както и в много други. Община Ловеч в момента предоставя 22 различни социални услуги за деца и възрастни и постоянно надграждаме постигнатото. Капацитетът на услугите е за близо 1000 места, имаме специални услуги за деца, младежи и възрастни. Искам да благодаря на Министерството на труда и социалната политика и специално на министър Бисер Петков, на Агенцията за социално подпомагане и всички останали партньори“, заяви кметът Корнелия Маринова.

Церемонията беше съпътствана със специално видеообръщение от Мария Габриел, еврокомисар с ресор „Цифрова икономика и общество“ и която се очаква да поеме и ресор „Иновации и младеж“. На кметските оскари присъстваха министри, депутати, представители на бизнеса, спортисти, общественици. 

„Българският кмет е все по-амбициозен. За нас е изключително важно да представяме добрите практики и проекти, които кметовете реализирате. Това каза в началото на церемонията „Кмет на годината за мандат 2015-2019“ Боян Томов, изпълнителен директор на Портала на българските общини Kmeta.bg и организатор на конкурса.

Водеща на официалната церемонния беше чаровната Филипа Иванова от екипа на „По света и у нас“.

Община Ловеч, пресцентър

19.09.2019 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *