Кметът на Летница д-р Красимир Джонев представи на зам.-областния управител Сашо Данков проектите на общината

Кметът на Летница д-р Красимир Джонев представи на зам.-областния управител Сашо Данков проектите на общината

Кметът на Летница д-р Красимир Джонев представи пред зам.-областния управител Сашо Данков проектите, по които работи общината. На срещата присъстваха и медии. По разпореждане на областния управител Ваня Събчева всяка община ще трябва да представи информация за проектите, които се реализират на нейна територия и за инвестиционните си намерения. Започваме с Летница, защото тук реално се усвояват европейски средства и те могат да се видят и усетят. Освен това общината съумява да отдели и свой ресурс, с който финансира свои обекти, обясни Данков, като се ангажира на всичките му срещи по темата с местните власти да кани и регионалните медии.
По мярка 4.1 „Образователна инфраструктура” ние се възползвахме на 100 % от възможното финансиране на стойност 1 млн. лв за реновиране на СОУ „Бачо Киро” , което е и средищно училище за общината, както и детската градина. Училището беше ремонтирано, беше подменена парната инсталация с възможните опции за твърдо гориво и газово отопление, като това направихме и за най-малките жители на общината в детската градина, обясни д-р Джонев. По мярка 3.2 – Маркетинг на туризма, се възползвахме заедно с общините Ловеч, Троян и Априлци, като общата стойност на проекта е 800 000 лв, пропорционално разпределени между четирите общини. Надявам се да излезе добър туристически продукт, тъй като е известно, че нашата община прохожда в сферата на туризма, опитвайки се да си съперничи с двете планински общини, каза още градоначалникът на Летница. Той поясни, че Крушунски водопади са крайъгълен камък на тази политика.
Освен това общината е приключила проектирането и осигуряването на финансиране за проект за изваждане на минералната вода, която е 60 градуса, 15 литра в секунда. Очаквам до края на юни това да се случи, тъй като вече имаме избран изпълнител. Финализирахме и идеята си за открит басейн в Крушуна, който се надявам да е готов в началото на есента. Това е обект, който финансираме със собствени средства, обясни още кметът на Летница, като се спря в детайли и на други проекти, които се реализират в общината. Той бе категоричен, че работи отлично с Областна администрация и областния управител Ваня Събчева, като подчерта, че получава пълно разбиране и съдействие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *