Кметът забрани продажбата на пиротехнически изделия на непълнолетни и извън обектите с разрешителни

Кметът забрани продажбата на пиротехнически изделия на непълнолетни и извън обектите с разрешителни

Кметът на община Ловеч Минчо Казанджиев забрани продажбата на пиротехнически изделия на непълнолетни и извън търговските обекти със съответните разрешителни. Забранява се ползването на взривни вещества, стрелба с огнестрелно оръжие, въздушни пушки и други действия, нарушаващи спокойствието или създаващи опасност за живота и здравето на гражданите.
В заповедта си кметът изисква още началникът на РУП – Ловеч, да осигури присъствие и контрол от служители по време на предстоящите Коледни и Новогодишни празници за опазване на обществения ред, сигурността и спокойствието на гражданите в жилищните квартали и при провеждане на масови мероприятия на публични места. Кметовете и кметските наместници трябва да осигурят изпълнението на заповедта на територията на съответните населени места.
Кметът препоръчва на директорите на училища в общината да издадат заповеди, с които да забранят купуването и употребата на пиротехнически изделия и взривни вещества от учениците в съответствие с вътрешните нормативни документи на учебните заведения.
За установени нарушения при изпълнението на заповедта ще се съставят актове от упълномощените длъжностни лица.
Контрол по изпълнение на заповедта кметът възлага на началника на РУП – Ловеч, на ръководителя на БД „СКОРС”, на кметовете на кметства и кметските наместници.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *