За пети пореден път кметът на Троян Донка Михайлова получи наградата “Кмет на годината”, този път в категорията “Зелена община“.

Кметът на Плевен Георг Спартански пък спечели приза за голяма община в категорията “Smart city”.

Конкурсът се организира от платформата Kmeta.bg.

Победителите в надпреварата се определят чрез онлайн гласуване от гражданите в различни категории. За 2021 г. категориите бяха седем – „Кмет на годината“, „Кмет на гражданите“, „Smart City“, „Спорт и младежки инициативи“, „Градска среда+, „Туризъм и култура“ и „Зелена община“.

Благодаря на всички граждани, които гласуваха за мен в конкурса, в който получих 56,64% от гласовете; на колегите, с които заедно работихме по “зелените” теми – екологично хранене на децата, управление на отпадъците, по-зелена и цветна среда; на общинските съветници за подкрепата, написа в профила си в социалните мрежи кметът на Троян Донка Михайлова.

Наградата е задължение, което Плевен поема – да можем да надграждаме тези високотехнологични обекти, за да можем да достигнем до нивото на средните европейски градове за дигитализация и високи технологии. Това са първите крачки в правилната посока. Нашите усилия ще продължат. Всяка година Kmeta.bg прави така, че общините да представим хубавото, доброто и красивото”, заяви чрез онлайн включване зам.кметът на Плевен Стефан Милев.

Конкурсът „Кмет на годината“ е уникална инициатива, която стартира в България през 2013 г. Чрез нея след национално онлайн допитване всяка година се отличават най-добрите градоначалници у нас.