ВРЕМЕ И МЯСТО

За първа година, фестивал на здравословния живот „Здравей, Здраве!” ще се проведе в град Ловеч. На 14 септември 2024 г. (събота), сградата на обновения Младежки дом, ще бъде домакин на първото издание на фестивала.

Официалното откриване е в 9:30 часа от местния организационен съвет и кмета на община Ловеч – г-н Страцимир Петков. Програмата започва в 10:00 часа и ще продължи до 18:00 часа. Входът за всички прояви в рамките на фестивала е свободен!

КАУЗА

Фестивалът „Здравей, Здраве!“ популяризира идеята за здравословния начин на живот във всички негови аспекти – физически, емоционални, ментални и духовни, информира и провокира интереса към здравословния живот и холистичния подход към здравето. Освен това, събитието предоставя широка гама от естествени начини за възстановяване на здравето и за предотвратяване на заболяванията, стимулира използването на здравословни продукти и услуги и насърчава специалисти и експерти да представят методи с доказана ефективност и простота на приложението.

МИСИЯ

Фестивалът е трибуна на холистични лекари, терапевти, консултанти, лектори, инструктoри и треньори по двигателни техники, народни лечители и др., които напълно безвъзмездно предоставят своите знания и умения на аудиторията и по този начин отварят вратите на един завладяващ нов свят, посветен на здравето, благоденствието и подобряване качеството на живот на хората, като не се забравя грижата и опазването на околната среда и планетата като цяло. В този смисъл събитието има и образователна цел.

Фестивалът e събитие, организирано безвъзмездно от местната общност, за хората от града и общината – от хората за хората, с акцент върху актуални холистични методи и практики за активен и здравословен начин на живот.

ИСТОРИЯ

Началото на „Здравей, Здраве!“ е поставено в град Пловдив през 2010 г. През годините идеята и моделът на организация постепенно се разпространяват по цялата страна и фестивали вече се провеждат в над 25 населени места ежегодно. Фестивалът е изключително популярен и събира голям брой посетители, интересуващи се от здравословния начин на живот.

УНИКАЛНОСТ

Фестивалът няма друг прецедент в страната по начина на организиране и провеждане. Реализира се изцяло на доброволни начала, с много ентусиазъм и отдаденост, чрез безвъзмездния труд на десетки доброволци и съмишлeници. Мотивацията е некомерсиална, не цели печалба или реклама, а споделяне на знания и умения в полза на обществото. Формулата, по която работят фестивалите „Здравей, Здраве!“, доказва своята успешност вече над 10 години. Основните принципи, към които се придържат всички фестивали, са: Доброволно, Безплатно, Споделено.

ПРОГРАМА

Първото издание на фестивала в Ловеч ще бъде еднодневно, като в програмата са предвидени 7 лекции и 5 практики. Всичко е подчинено на здравето, грижата, превенцията и профилактиката, повишаване на здравната култура на хората и обръщането им към един здравословен и по-осъзнат начин на живот.

През целия ден, успоредно с програмата, ще се проведе и базар на здравословни продукти, като неговата цел е да предостави възможност на местната общност да се срещне и запознае с производители на различни здравословни продукти, а също да привлече вниманието към здравословното хранене, грижата и отговорността за собственото здраве и стремежа за по-качествен и пълноценен живот.

АКЦЕНТИ ОТ ПРОГРАМА ЛЕКЦИИ И ПРЕЗЕНТАЦИИ

Асен Миланов ще разкаже за родовата карма и как нашият род влияе на живота ни, Лора Русанова ще представи лекция на тема ТЕС и Пренареждане на матрицата – техники за постигане на психическо и физическо здраве, а Владимир Игнатов ще сподели информация за биорезонанса, радиестезията и лечението с природни средства. Д-р Весела Балтова ще говори за женското здраве и хормоналния баланс, Дорина Ташева ще разкаже за емоционалната интелигентност, а Галина Пенчева ще сподели как и защо практикува  природосъобразно градинарство – с грижа за земята, растенията и хората. Програмата ще завърши със смехотерапия – уникален метод, който ще бъде представен от проф. Моника Балаян и Александър Александров. Чрез него се постига солиден оздравителен ефект и се извършва пълен рестарт и възстановяване на организма в реално време – на физическо, психическо и емоционално ниво.

АКЦЕНТИ ОТ ПРОГРАМА СПОРТ И ДВИЖЕНИЕ

Нели Досева ще води практика по терапевтична йога, Константин Ковачев ще представи метода Актив Ситинг и ще обясни защо лошите стойки водят до болки. Венцеслав Василев ще покаже от магията на древното китайско изкуство Ци гун, Живко Стоилов ще предложи упражнения за развиване на дихателния капацитет от Учителя Петър Дънов, а Невена Петрова ще проведе практика по нейрографика (само с предврително записване) – уникален визуален метод за работа с подсъзнанието.