Заместник-областният управител Цецка Димитрова почете патронните празници на две училища в Тетевенско

Заместник-областният управител Цецка Димитрова почете патронните празници на две училища в Тетевенско

G.Benkovski_02Заместник-областният управител на Ловеч Цецка Димитрова почете патронните празници на две училища, носещи името на великия революционер Георги Бенковски в Тетевенско. Димитрова, която е бивш учител и директор в СОУ „Георги Бенковски“ – Тетевен, честити вековния юбилей на гимназията с думите: „Нашата гимназия има своята духовна и творческа роля в живота на поколения българи.“
Пред препълнения салон на читалище „Съгласие“ в Тетевен Димитрова поздрави директора на тетевенската гимназия Маринела Маркова като й поднесе от името на областната администрация картина, изобразяваща известния Покрит мост в люляковия град.
Заедно с Димитрова като официални лица на празника бяха началникът на Регионалния инспекторат по образованието – Ловеч, Еленко Начев, зам.-кметовете на Тетевен Левчана Хаджиева и Десислав Цветанов и председателката на общинския съвет д-р Мадлена Бояджиева.
По-рано през деня беше почетен и друг юбилей – 120 години образователно дело в Рибарица. Патронният празник на училище ОУ „Георги Бенковски“ – Рибарица, събра жителите на курортното селище в салона на читалище „Развитие-1931“. Там творчески групи от читалището, училището и от селото изнесоха редица спектакли и танцови изпълнения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *