До 30 септември се удължава електронното преброяване, 30 923 се преброиха вече в област Плевен

До 30 септември се удължава електронното преброяване, 30 923 се преброиха вече в област Плевен

Промяната се налага, тъй като в първите дни на електронното преброяване информационният сайт, през който се влиза в системата, беше атакуван нееднократно с огромен зловреден трафик. Не е имало опити за проникване и източване на данните, но това затрудни изключително достъпа до електронната карта. Към настоящия момент системата е стабилна, осигурени са необходимата защита и капацитет за извършване на регистрации и преброяване на населението.

Преброителите започват обхода в предварително определените участъци утре, 18 септември, и ще продължат до 3 октомври. Те ще минават между 8.00 и 20.00 ч. всеки ден, включително в събота, неделя и празничните дни.

Задачата им е да опишат всички жилищни сгради, необитаваните жилища и да преброят домакинствата, които не са се преброили онлайн или не възнамеряват да го направят електронно до 30 септември.

Преброителите ще разполагат с уникалните кодове на електронно преброените домакинства. Въпреки това съветваме хората да пазят кода, който са получили, след като са се преброили онлайн.

От НСИ предоставиха статистика за електронно, преброилите се  на територията на цялата област Плевен, като следва :

-ОБЛАСТ ПЛЕВЕН – 30923 души

-ОБЩИНА ПЛЕВЕН – 23492 души

-ГРАД ПЛЕВЕН – 22393 души

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *