На най-младия квартал на Ловеч – ж.к. „Младост”, ще му върви по вода, ако съдим по състоялия се снощи празник на квартала. Той бе съпроводен от есенен дъжд, който лиши част от жителите на комплекса от удоволствието да се насладят докрай на стилната програма, подготвена от организаторите. Участниците в нея обаче ентусиазирано пяха и танцуваха напук на капризите на природата, а немалко зрители стоически издържаха на лошото време и си доставиха незабравимо преживяване. Сред гостите бяха кметът на община Ловеч Минчо Казанджиев и Ловчанският митрополит Гавриил.
Иначе началото сложи новият председател на Кварталния съвет Борислав Стоянов, който обеща на своите съкварталци, че няма да жали сили в бъдещата си работа за благото на „Младост”. „Искам да ви уверя, че бъдещето на нашия квартал действително ще бъде добро. Сигурен съм, че през следващия програмен период на ЕС (2014-2020 г.) тук ще се случат много хубави неща”, заяви Стоянов. В своето приветствие кметът Казанджиев обяви, че на последното си заседание общинският съвет е утвърдил квартала като жилищната зона, в която ще бъдат инвестирани най-много средства за подобряване условията на живот през следващия 6-годишен период. „Оттук-нататък всичко е във вашите ръце за даване на предложения в тази насока”, обърна се Казанджиев към жителите на „Бабаковец”. И им пожела празникът да се разраства с всяка следваща година, защото най-хубавият и най-голям ловешки квартал го заслужава. „До края на годината ще бъде изградена и нова детска площадка”, съобщи кметът.
Ловчанският владика Гавриил на свой ред призова многобройните деца да се изучат и да останат в родния град, за да работят за просперитета му. „Нека учим децата на знания, но и на добродетели. Защото един човек е добър и съвършен, когато е интелигентен, но когато има и добро сърце”, каза Дядо Гавриил.
Старт на празничната програма дадоха сладурите от двете детски градини в комплекса „Детелина” и „Радост”, които поднесоха разкошен букет от стихове и песни, и предизвикаха истински взрив от бурни аплодисменти. Сетне момичетата от арт-формация „Огнени ритми” при ПМГ наелектризираха публиката с ефектен танц под дъжда, а вокална група „Вълшебни усмивки” от ОУ „Проф. Димитър Димов” бързо спечели симпатиите на малки и големи.
Народните песни на младия изпълнител Стефан Иванов пренесоха празника във фолклорно русло, продължено от майсторите на танца от фолклорна формация „Елит” и тяхната темпераментна солистка Латинка Петрова. Младите таланти от Вокалната студия за поппеене
направиха кулминацията на празника с изключително емоционална с китка от популярни хитове, представени от Нели Стойнова, Мария Веселинова, Преслава Михайлова и дуета Мартин Борисов – Мирослав Динков. Край импровизираната сцена пък повече от час доброволците на сдружение „Екомисия 21 век” украсяваха личицата на най-малките жители на комплекса и раздаваха материали, посветени на предстоящия Европейски ден без автомобили 22 септември.
Празникът на „Младост” се проведе за втора поредна година благодарение усилията на Кварталния съвет и съдействието на община Ловеч. Организаторите специално благодариха и на спонсорите, които подрепиха инициативата – фирмите „Слави мес” и „Елит мания”, едноличните търговци „Инвест”, „Петър Петров”, „Тоника – Цветелина Василева”, „Теодора Пеева – Теди” и „КИС – Катя Илиева”. Двама от спомоществователите пък пожелаха анонимност. Групата общински съветници на БСП дари с футболни топки детските градини „Детелина” и „Радост”.
Община Ловеч