На новото интерактивно пространство в Троян доброволците на БЧК Ловеч и БМЧК – Троян осъществиха първия си урок пред учениците от Iви „А“ и Iви „Б“ клас от СУ „Климент Охридски“ – Троян.

Откритият урок бе как се оказва първа помощ. Децата с интерес се включиха заедно с нас в урока как да промием раничка, как се спира кръвотечение от нос, когато има артериално кървене какво да направят, как се прави превръзка на счупена ръка, а най-ентусиазираните се пробваха и на манекена за сърдечен масаж.

Естествено интересът към игрите на площадката също бе голям и поиграха на играта „дама“, „огледало“, „лабиринт“ и „стълби и змии“.

С усмивки се разделихме с обещанието скоро отново да се видим на площадката.

С открити уроци по първа помощ и естествено игри ще продължим на 17ти май с ДГ „Мир“ и на 26ти с IIри клас на ОУ „Васил Левски“-Троян.

Основната цел на проекта бе да овласти доброволците на БМЧК да облагородят изоставени или слабо поддържани градски площи и да ги превърнат в креативни пространства за провеждане на обучения, тренинги, акции и кампании както в рамките на организацията, така и в партньорство с местни партньори, работещи в сферата на младежта, доброволчеството, спорта и опазването на околната среда. Освен изграждането на площадката целта е да се провеждат и обучения, акции, открити уроци, ателиета, в които ще се включат доброволците от БМЧК, община Троян, партньори от регионални НПО, училища и ЦНСТ.