Димитър Бербатов за първи път в Ловеч. Интересува се как общината подпомага масовия спорт сред децата, каква е базата в училищата

Димитър Бербатов за първи път в Ловеч. Интересува се как общината подпомага масовия спорт сред децата, каква е базата в училищата

Футболната легенда Димитър Бербатов дойде за първи път в Ловеч и първата му среща на 2 юни  бе с кмета Корнелия Маринова. Гостът се заинтересува как общината подпомага масовия спорт сред децата, каква е базата в училищата.

Кметът Корнелия Маринова, която преди настоящата длъжност беше директор на училище, разказа за своя опит с футболната школа на „Литекс“ и с възпитанието на младите спортни таланти.

В срещата взе участие и заместник-кметът Венцислав Христов, в чийто ресор са образованието, културата, туризма, спорта, здравеопазването и социалните дейности.

След срещата в община Ловеч кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов имаше разговор  с футболни деятели от област Ловеч и Плевен по повод предстоящия конгрес. Срещата се състоя в една от залите на Градския стадион.

На срещата ще изложа своята програма, ще чуя проблемите на място и всичко това ще е в диалог, сподели намерението си Бербатов. Старая се да дам надежда за промяна, която трябва да стане в името на децата на България, допълни бившият голмайстор на „Манчестър Юнайтед“.

 Община Ловеч, пресцентър

02.06. 2021 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *