Репортаж по темата може днес ще има по радио Зетра на ТВ Зетра

Започва пълно за обновяване на детското отделение в МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“-  Ловеч. Това ще стане чрез проект „Светулка“, реализиран от  фондация „За доброто“, в партньорство с фондация „Америка за България“.

Ремонтните дейности ще продължат от 6 до 8 месеца, като ще бъдат реновирани общо 12 болнични стаи и ще бъде създаден детски кът. По време на ремонтните дейности детското отделения няма да спира да работи, а стойността на дейностите e около 290 хил. лв.

Проект „Светулка“ създава дружелюбна среда с цвят, светлина и уют, която подпомага оздравителния процес на децата пациенти и подкрепя родителите им.

 В рамките на проекта „Светулка“ ще бъдат обновени детските отделения на няколко болници в страната. Преобразяването на детското отделение в МБАЛ Ловеч се осъществява с финансовата подкрепа на фондация „Америка за България“. 

 Фондация „ За Доброто“ е първата организация, която повдига в обществото въпроса за средата в детските болнични отделения, колко е важна тя за лечебния процес и какъв ефект има върху емоционалното състояние на децата пациенти и техните родители. До момента Фондацията е ремонтирала четири ключови детски отделения: Нефрологично отделение СББАЛ „Проф. д-р Иван Митев“; Интензивно отделение СББАЛ „Проф. д-р Иван Митев“; Детско отделение „МБАЛ АЙТОС ЕООД“; Детско отделение „МБАЛ СИЛИСТРА ЕООД“ .

На представяне на проекта в Ловеч присъстваха кметът на Ловеч  Корнелия Маринова, директорът на МБАЛ Ловеч д-р Алдин Начков, председателят на Управителния съвет на Фондация „За доброто“  Надежда Рангелова, президентът на Фондация „Америка за България“  Нанси Шилър, Бордът на директорите на Фондацията, членове на екипа на болницата.