Две изложби в галерия „Илия Бешков“ следващата седмица

Две изложби в галерия „Илия Бешков“ следващата седмица

изложба--ПлевенДве изложби ще бъдат открити в Художествена галерия „Илия Бешков“ в Плевен следващата седмица. На 7 април от 17 часа ще бъде представена изложба живопис, с която габровската художествена галерия „Христо Цокев“ гостува в Плевен. Изложбата е под надслов „Изкуство от центъра“ и е резултат от кураторския проект на директора на галерията в Габрово Евгени Недев, който ще представи експозицията. Участници са 30 автори от различни възрастови групи, използващи различни техники в живописта.
В България изложбата вече бе показана в Добрич и Ловеч, а след гостуването си пред плевенската публика, тя ще се отправи към Кюстендил. На следващия ден от 17 часа в камерната зала на галерията ще бъде открита самостоятелната изложба живопис на плевенския художник и педагог Драгомир Райчев.
Под интригуващото мото „Морето привлича всичко далечно“, авторът представя 37 живописни творби, създадени в последните години, които със сигурност ще намерят отклик в поетичните души, посочва главният уредник на галерията Антония Караиванова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *