Гражданско сдружение ДНЕС представи пред депутатите за Ловешки регион д-р Анатолий Йорданов и Христофор Ачков и пред председателя на общинския съвет в Ловеч Корнелия Маринова резултатите от анкета, свързана с проблемите на региона. Анкетата е инициирана от сдружението и е проведена чрез гласуване по електронен път, на място в офисите на ДНЕС и чрез посещение на жители на община Ловеч по домовете им.
Въпросите, на които трябваше да отговорят гражданите, са свързани с безработицата, липсата на ВУЗ, липсата на достатъчен брой спортни площадки, окаяното състояние на ж. к „Младост“, ниското заплащане на работещите в общината, липсата на перспектива за младите хора в региона, както и бездомните кучета, обясни Ангел Заимов, областен координатор на ДНЕС. В анкетата са се включили 1030 души. На първо място те са поставили проблема с безработицата, на второ – липсата на перспективи за развитие на жителите на региона, а та трето – състоятието на ж. к. „Младост“. На последно място в анкетата ловчалии са поставили липсата на достатъчно спортни площадки. Данните получени в Ловеч, не са по-различни от тези, които биха се получили в цялата страна и причина за това е кризата, в която България се намира, заяви депутатът д-р Анатолий Йорданов.
Депутатите и представителите на ДНЕС са единодушни в мнението, че за подобряване на живота на територията на община Ловеч трябва да се привличат повече инвестори и да се усвояват европейски средства.