От 6 до 13 април във фоайето на областната администрация ще бъде подредена изложба от детски рисунки, посветени на Седмицата на гората. Официално тя ще бъде открита от областния управител инж. Светослав Славчев на 6 април в 14 ч., като тогава и ще бъдат наградени най-добрите работи.

Конкурсът за рисунка е обявен от Държавното горско стопанство (ДГС) в Ловеч и е на тема „Аз обичам българската гора“. В него участници са ученици от първи до осми клас от началните и основните училища, попадащи в териториалния обхват на ДГС – от общините Ловеч и Летница. Малките художници са предоставили близо 150 свои творби, отличени са по три в четири възрастови групи. Авторите им ще получат предметни награди, които ще им бъдат връчени от областния управител и директора на ДГС инж. Младен Миков.

Целта на конкурса е децата да представят своята визия за красотата на българската гора и грижата за нея и обитателите й.

Седмицата на гората е най-големият празник на българските лесовъди, отбелязва се всяка година в първата седмица на април.