Внезапно на 29 декември 2022 г. ни напусна Еленко Начев, дългогодишен педагог и доскорошен началник на Регионално управление на образованието в Ловеч. Смъртта го настигна в столицата, където работеше след пенсионирането си. В почивните дни по Коледа той беше в Ловеч и се срещна с приятели.
Погребението ще е на 2 януари 2023 г. в Ловеч.
Еленко Начев е роден на 1 декември 1955 г. в Ловеч. Основно образование завършва в СОУ „Климент Охридски“ – Ловеч, тогава „Кърпачев“. Гимназиалната степен придобива в Национално-математическа гимназия в София. Висше образование завършва във факултета по Математика на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Професионалната си кариера Начев започва в гимназията „Климент Охридски“ – Ловеч, като преподавател по математика, след това като зам.-директор и директор в СОУ „Тодор Кирков“ – Ловеч. През 90-те е в Природо-математическата гимназия като заместник-директор и действащ учител, където практикува професията до 2006-та година. Тогава е командирован от Министерството на образованието и науката в столицата на Чехия – Прага, да обучава нашата общност по математика в българското училище там. От 2013 г. е началник отдел в Регионалния инспекторат по образованието – Ловеч. Женен, с две деца. Известен с високата си експертност, чувство за хумор и колегиалност.
На 24 май 2022 г. Еленко Начев от кмета Корнелия Маринова Почетния медал на Община Ловеч за изключителен принос в развитието на образователното дело в общината и по случай 24 май. Еленко Начев работи над 42 години в образование, възпитал е стотици млади математици.

Почивай в мир!
НГ изказва съболезнования на близките!

https://nglas.net/