Близо 1000 професионалисти и любители на сцената в Ловеч за Цветница

Близо 1000 професионалисти и любители на сцената в Ловеч за Цветница

Близо 1000 професионалисти и любители излизат на сцената в Ловеч за трите дни на празника Цветница. Първи ще пеят над 100 ученици от Ловеч – на 26 април от 16 ч. Тогава започва фестивалът „Пеещо яйце“, в него ще участват деца от всички училища в Ловеч, от училището в с. Александрово и от читалищата в селата Баховица и Чавдарци. Освен традиционните за празник песни всяка група ще изпълни и детска песен с православно съдържание. Над 100 са и малчуганите от детските градини в общината, които ще изнесат празничен концерт на 27 април (12 ч.).

Около 400 са участниците в любителските колективи, които ще се представят в Регионалния събор на народното творчество „Цветница в Ловеч“. Те са от с. Българене, с. Горан, с. Лисец, Ловчанското читалище, Угърчин, с. Дренов, с. Орешак, Дневния център за деца с увреждания (на 27 април, 13 ч.) и от с. Абланица, с. Александрово, с. Малиново, с. Йоглав, с. Радювене, с. Баховица, с. Шипково, с. Славяни и с. Дойренци (на 28 април, 14 ч.).

Концерт ще изнесат и други 100 участници в тържествата – на 27 април (17 ч.) ще видим изпълнения на общинския фолклорен ансамбъл „Ловеч“ и на детско-юношеския танцов състав „Ловеч“ при ОДК. В магията на народния танц ще ни потопят други 100 танцьори – от Народно читалище „Зорница 2010 г.“, концертът им е на 28 април от 12.30 ч.

За пръв път на ловешка сцена за Цветница ще излязат студенти – на 28 април от 17 ч. концерт ще изнесе танцовата формация на Университета по архитектура, строителство и геодезия – София, „Български огън“. Концерт на група „Вакали“ ще видим на 27 април от 18.30 ч., а предния ден ще е благотворителният концерт, организиран от ловешкото женско дружество „Благодетел“ (18 ч.). Честванията ще завършат с концерт на гайдарския оркестър при Народно читалище „Христо Ботев – 1869 г.“ – гр. Калофер (28 април, 17.30 ч.).

На сцената ще дефилират и ученици от Професионалната гимназия по кожарство, облекло и химични технологии в Ловеч, които на 27 април в 12 ч. ще представят модно ревю с изработени от тях облекла.

Всички изяви са на откритата сцена на площад „Тодор Кирков“ в квартал Вароша.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *