С първо място и множество други награди потребители и служители на социалната услуга Център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с умствена изостаналост „Вяра“ – Ловеч, се завърнаха от националния фестивал за таланти на хора с увреждания „Неоткрити красиви надежди – 2024“, провел се в края на юни в Китен. Конкурсът за артистична изява събра за 15-а поредна година представители на домове, защитени жилища и центрове от семеен тип от цялата страна.

Ловешките участници надминаха очакванията на журито и публиката с амбициозния си проект – мюзикълът „Ромео и Жулиета“. В главните роли влязоха потребителите на социалната услуга Аксибер Зъмбов и Елена Стефанова, а подкрепящи роли изиграха управителят на Центъра Даниел Лазаров и социалният работник Десислава Каменова. Представлението подари на зрителите палитра от адаптирания текст от класиката на Уилям Шекспир с музикални изпълнения на вечните песни.

Освен първото място в класацията на журито и публиката ловчалии взеха още осем награди в различни категории, сред които награда за изготвяне на артистична програма – за управителя на социалната услуга Даниел Лазаров, и награда за специален принос за развитие на творческите способности на хора с увреждания – за социалния работник Десислава Каменова.

Победителите посетиха днес кмета на Община Ловеч Страцимир Петков и му показаха наградите си. Те споделиха впечатленията си от фестивала и изразиха емоцията си от възторжения прием в Китен и спечелените отличия. Кметът поздрави за проявената смелост и талант Аксибер и Елена, както и служителите на социалната услуга за положения труд и креативност. Той пожела на ЦНСТ „Вяра“ да продължава да прославя Ловеч и отвъд пределите на страната.

Това е второто участие на представители на социалната услуга в конкурса в морския град.