Цветно и още по-красиво е село Шипково за празника на минералната вода

Цветно и още по-красиво е село Шипково за празника на минералната вода

Празник на минералната вода ще се състои на 6 август 2022г.в троянското село Шипково, от 17:00 часа. В курортната част на селото ще се изявят певци и танцьори от околните селища. Предвидена е няколко часова програма. 

От няколко дни в селото се извършват и дейности за разкрасяване на обстановката в Шипково. С доброволен труд се боядисват пейки и детски люлки. Изработени са дървени влакчета, красиво са изрисувани варели, улични табла, спирка и др. 

Инициативата за всичко това е на кмета Наталия Керембова и Ирена Димова, която от дни не спира да рисува. Любопитно е, че Ирена наскоро и съвсем спонтанно е открила таланта си да рисува. Тя е родом от Шипково, но от години живее във Франция. Сега е в родното си село за няколко дни и зарази с инициативата си за разкрасяване малки и големи. Децата оставиха игрите,  хванаха четки и боядисаха люлките в парка. Умели мъже запалиха резачките си и направиха интересни дървени влакчета. 

Китното и прохладно село Шипково очарова всеки, който мине от тук или дойде на почивка. Известното с минерални извори село привлича туристи, а големия минерален басейн продължава да бъде посещаван от много туристи. Въпреки, че от десетилетия на водното съоръжение не е правен основен ремонт, хората го посещават с удоволствие.

Басейнът е собственост на Община Троян, която от години се опитва да го даде на концесия, но не успява. Сега Община Троян има друга идея, но за нея Зетра ще разкаже подобно следващата седмица. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.